Pavlova Parfaits
Need a deser wegetariański? Parfaits Pavlova może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 503 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka fasoli waniliowej, cukier puder, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dość drogie przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Podobne przepisy to Pavlova Parfaits, Peach and Raspberry Pavlova Parfaits, oraz Pawłowa.
Instrukcje
Ostrym nożem do parkowania podziel fasolę wanilii wzdłuż. Użyj noża, aby zeskrobać małe czarne nasiona do małej miski; rezerwy strąk.
Dodać cukier puder i 1 łyżkę śmietany do ubijania do miski i dobrze wymieszać, aby oddzielić nasiona wanilii.
Pokrój wanilię całkowicie na pół wzdłuż. W 1-do 1 1/2-Quart patelni, połączyć połówki wanilii, cukier granulowany i wino. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, 15 do 20 protokół.
Niech mieszanina ostygnie lekko; wyrzucić połówki wanilii.
Wymieszać jagody w mieszaninę wina na patelni. Schłodzić mieszankę jagodową w lodówce przez co najmniej 15 minut i do 3 godzin.
Tymczasem w dużej misce miksera elektrycznego połącz mieszaninę kremu waniliowego i pozostałą śmietanę do ubijania. Beat aż miękkie szczyty tworzą.
Składamy bezy na mieszankę z bitą śmietaną. W szklance 12 uncji, warstwa 1/8 mieszaniny jagód, 1/8 mieszaniny bitej śmietany i 1/8 pistacji. Powtórz warstwowanie i top z kilkoma świeżymi jagodami.
Warstwa składników w tej samej kolejności w 3 kolejnych szklankach.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla.
![Sok Domaine LeSeurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki.Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.]()
Sok Domaine LeSeurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki.Ten Riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.
Domaine LeSeurre's Riesling juice is fermented 100% in stainless tanks. While on its lees, the wine is hand-stirred (bâtonnage sur lies) once per month, for 11 months. This process develops an additional complexity of flavors and aromas. This dry Riesling has scents of citrus blossoms and lemon zest, layered on the palate with hints of pear.This Riesling pairs well with trout amandine, raw oysters and is a lovely aperitif.