Patyczki Polenta Pieczone
Pieczone paluszki Polenta mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz oliwę z oliwek plus dodatkowe, parmigiano-reggiano, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Beancurd Sticks pieczone z sosem sojowym, imbirem i miodem, Chrupiące Patyczki Polenta, oraz Chrupiące Serowe Patyczki Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 13-na 9-calową patelnię do pieczenia wodą.
Połącz 6 1/2 szklanki zimnej wody z solą i mąką kukurydzianą w ciężkim garnku 5-quart i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować, stale mieszając długą drewnianą łyżką, aż polenta zacznie odciągać się od strony garnka, 20 do 25 minut.
Wlać polentę do patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzając za pomocą zwilżonej, żaroodpornej gumowej szpatułki. Ostudzić na patelni na stelażu, aż polenta będzie letnia i ustawiona, około 20 minut.
Wyszczotkuj blachę do pieczenia z oliwą z oliwek i odwróć patelnię do pieczenia z polentą na blachę, aby ją rozpuścić.
Polentę posmarować 2 łyżeczkami oleju i posypać serem. Broil około 4 cali od ciepła do bladego złota, 5 do 7 minut. Ostudzić 5 minut, a następnie pokroić w 3-przez 1 1/2-calowe pałeczki.
Polenta może być gotowane i unmolded 1 dzień wcześniej. Chill na naoliwionej blachy do pieczenia, powierzchnia pokryta lekko naoliwionym pergaminem (Naoliwiona strona w dół), a następnie szczelnie pokryte folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed szczotkowaniem olejem, posypaniem serem i pieczeniem.