Patyczki Polenta Pieczone

Patyczki Polenta Pieczone
Pieczone paluszki Polenta mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz oliwę z oliwek plus dodatkowe, parmigiano-reggiano, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Beancurd Sticks pieczone z sosem sojowym, imbirem i miodem, Chrupiące Patyczki Polenta, oraz Chrupiące Serowe Patyczki Polenta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posmaruj 13-na 9-calową patelnię do pieczenia wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Połącz 6 1/2 szklanki zimnej wody z solą i mąką kukurydzianą w ciężkim garnku 5-quart i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować, stale mieszając długą drewnianą łyżką, aż polenta zacznie odciągać się od strony garnka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
3
Wlać polentę do patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzając za pomocą zwilżonej, żaroodpornej gumowej szpatułki. Ostudzić na patelni na stelażu, aż polenta będzie letnia i ustawiona, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
4
Wyszczotkuj blachę do pieczenia z oliwą z oliwek i odwróć patelnię do pieczenia z polentą na blachę, aby ją rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Polentę posmarować 2 łyżeczkami oleju i posypać serem. Broil około 4 cali od ciepła do bladego złota, 5 do 7 minut. Ostudzić 5 minut, a następnie pokroić w 3-przez 1 1/2-calowe pałeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SerSer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Polenta może być gotowane i unmolded 1 dzień wcześniej. Chill na naoliwionej blachy do pieczenia, powierzchnia pokryta lekko naoliwionym pergaminem (Naoliwiona strona w dół), a następnie szczelnie pokryte folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed szczotkowaniem olejem, posypaniem serem i pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SerSer
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn