Patelnia-Pieczony łosoś z curry esencji ananasowej
Łosoś zapiekany na patelni z curry esencją ananasową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 316 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.76 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mielonego imbiru, oleju roślinnego, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Spróbuj Łosoś Zapiekany Na Tajskim Curry Szpinaku, Łosoś zapiekany z ananasem-Jalapeno Relish, oraz Patelnia Pieczony łosoś z kremowym sosem Cilantro Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Umieścić mieszaninę ananasa w blenderze i proces do gładkiej. Wymieszać z popękanym pieprzem. Odstaw esencję ananasową na bok.
Usuń skórę z łososia i równomiernie posyp filety solą.
Połącz cynamon i następne 6 składników (cynamon przez imbir). Po jednej stronie każdego fileta natrzeć mieszanką przypraw.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj łososia, przypraw stronę w dół, i gotować 4 minut z każdej strony lub aż łosoś płatki łatwo testowane widelcem.
Podawać z esencją ananasową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.