Pasztet Z Pieczarkami
Pasztet z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.17 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 297 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką Prażone pistacje, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pasztet z pieczarkami, Pasztet Nerkowcowo-Grzybowy, oraz Wspaniały Pasztet Z Grzybami.
Instrukcje
Jeśli używasz suszonych grzybów, umieść w misce i przykryj 2 szklankami gorącej wody.
Odstawić do miękkości, 15 do 30 minut. Wycisnąć grzyby pod wodą, aby uwolnić ziarno, następnie podnieść i dokładnie spłukać pod bieżącą wodą, delikatnie pocierając, aby uwolnić pozostały żwir; wyrzucić moczoną wodę. Jeśli używasz shiitakes, przycinaj i odrzucaj twarde łodygi; grubo siekaj grzyby.
W międzyczasie opłucz świeże grzyby. Jeśli używasz shiitakes, przycinaj i odrzucaj twarde łodygi. Grubo posiekać grzyby.
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, roztopić masło.
Dodaj świeże i namoczone suszone grzyby, szalotki, czosnek, curry i kminek; często mieszaj, aż cała ciecz zostanie odparowana i mieszanina jest lekko rumiana, od 6 do 8 minut.
W robocie kuchennym wiruj orzechy, aż zostaną drobno zmielone.
Dodać olej i wirować, aż mieszanina utworzy pastę.
Dodać mieszaninę grzybów i wirować, aż będzie gładka.
Dodać sól i pieprz do smaku. Kopiec w misce.
Posypać natką pietruszki.
Podawać pt z plasterkami bagietki lub krakersami.