Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki

Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki
Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liczyć dziecko krewetki, soja tamari, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Spróbuj Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki, Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki, oraz Kurczak Teriyaki na Azjatycki festiwal żywności (Japonia) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 2 garnki wody, aby się zagotować: 1 garnek do makaronu z kilkoma centymetrami wody w nim, 1 średnia patelnia z sosem z 1 1/2 szklanki wody w nim. Przykryć oba garnki i doprowadzić całą wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Gdy mniejszy garnek wody dojdzie do wrzenia, zamieszaj ryż i przywróć wodę do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Umieść durszlak nad garnkiem i dodaj do niego edamame.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Umieść pokrywę doniczki na edamame zagnieżdżając ją w durszlaku. Edamame na parze 5 minut, następnie wyjąć je do 2 małych miseczek, posolić je i przykryć miski plastikiem lub folią, aby się ogrzać. Odstaw durszlak na bok i przywróć pokrywkę garnka do ryżu, mieszając ryż przed wymianą pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Podczas gdy edamame gotują się na parze, przed wyjęciem ich do misek masz kieszeń czasu na pracę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj 1/2 szklanki, kilka garści kapusty Napa do drugiego garnka wody. Rozdrobnioną kapustę blanszować 1 minutę i wyjąć pająkiem lub szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić. Posiekać pokrojoną blanszowaną kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Połączyć mięso, posiekane krewetki sałatka, sake, imbir, 1 szalotka, 1 łyżka tamari, olej sezamowy, czarny pieprz i chłodzony, posiekana kapusta w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
TamariTamari
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Umieść 2 łyżeczki nadzienia na każdym opakowaniu won ton. Zwilż opuszki palców, aby pomóc uszczelnić owijarki won ton. Gyoza powinna wyglądać jak małe półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
9
Umieść 1 lub 2 liście kapusty Napa na dnie durszlaka. Liście zapobiegną przywieraniu pierogów do powierzchni durszlaka. Ułożyć pierogi na liściu Napa w durszlaku i parować nad drugim większym garnkiem gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Kapusty NapaLiście Kapusty Napa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Umieść dużą pokrywkę na durszlaku, aby złapać parę. Pierogi muszą parować od 10 do 12 minut. Podczas pracy nad tym, iść tam iz powrotem z edamame, jak to konieczne na powyższych kierunkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Podczas pracy pierogów, steki filetowe pokroić cienko w poprzek ziarna. Wrzucić z przyprawami i teriyaki lub tamari i sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TamariTamari
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
12
Podgrzać patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać olej i mięso i podsmażyć. Gdy mięso brązowie na brzegach, dodać szalotki i gotować 2 minuty więcej, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
14
Użyj pozostałej surowej rozdrobnionej kapusty Napa jako łóżka do serwowania pierogów. Talerz wszystkie swoje przedmioty na małych naczyniach i w małych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Wymieszać sos tamari, musztardę i ocet do gyoza i ustawić obok pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
TamariTamari
16
Ciepły lub zimny sake, resztki z gotowania, jest idealnym napojem, a schłodzone pomarańcze lub mandarynki stanowią orzeźwiający koniec tego posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn