Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletanan jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 501 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, odtłuszczone mleko, wodę z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pastiera Scaturchio, Tarta migdałowo-zbożowa (Pastiera di Mandorle), oraz Poważnie włoski: Pastiera (Ricottan i gotowane ciasto zbożowe).
Instrukcje
Umieścić farro w dużej misce i przykryć zimną wodą.
Niech faro moczyć przez 3 dni, zmieniając wodę codziennie. Trzeciego dnia odcedzić ziarno i umieścić je w średniej wielkości garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na wysokim płomieniu, zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 15 protokół.
W średniej wielkości rondlu podgrzać mleko na średnim ogniu, aż będzie gorące, ale nie będzie palić.
Dodaj faro, 1/2 skórki z cytryny, 1 szczypta cynamonu, 1 łyżka cukru, i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mleko jest całkowicie wchłaniany.
Umieść ricottę w dużej misce do miksowania. Używając drewnianej łyżki, wymieszaj ricottę, aż konsystencja stanie się kremowa.
Dodaj pozostały cynamon, cukier, żółtka, pozostałą skórkę z cytryny, wodę z kwiatu pomarańczy i ugotowane faro. Użyj szpatułki, aby wymieszać, aż dobrze się połączą, a następnie odstawić na bok.
Aby ciasto: przesiać mąkę i cukier razem, a następnie ułożyć na drewnianej desce do krojenia lub czystej powierzchni. Wykop dziurę w środku, aby utworzyć studnię.
Na środku studni wymieszać masło i żółtka. Uważając, aby nie złamać zewnętrznych ścian studni, włącz mąkę, ostatecznie wprowadzając całą mąkę do ciasta. Mieszaj i ugniataj, aż ciasto utworzy jednorodną masę. Zagnieść 5 minut więcej, a następnie owinąć ciasto w folię i odstawić do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ciasto pokroić na 2 kawałki, 1 kawałek 3 razy większe niż inne. Używając lekko mąki wałka do ciasta, rozwałkuj większy kawałek ciasta, aż utworzy duże koło, o średnicy około 11 cali i grubości około 1/8 cala.
Lekko posmarować masłem i mąką okrągłą patelnię do pieczenia.
Umieścić większe ciasto okrągłe do pieczenia, za pomocą kciuka i palca wskazującego, aby włożyć ciasto do dolnej części patelni. Ciasto powinno pojawić się po bokach patelni.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę trzepaczki ubijamy białka, aż utworzą średnio twarde, błyszczące szczyty. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż białka do mieszanki ricotta. Delikatnie umieść nadzienie na patelni do pieczenia, na wierzchu dolnej skorupy.
Używając lekko posypanego mąką wałka do ciasta, rozwałkuj pozostałe ciasto na okrąg o grubości 1/8 cala. Za pomocą ostrego noża pokrój ciasto na paski o szerokości 1 cala. Użyj tych pasków ciasta, aby udekorować wierzch ciasta ricotta, tworząc kratkę na górze, tak jak szarlotka.
Wstawić ciasto do piekarnika i piec, aż ciasto na wierzchu będzie złociste, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Przed podaniem pył z mąki cukierniczej.