Pasta z fig i cebuli
Pasta z fig i cebuli wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 24 osób. Ta przystawka ma 43 kalorie , 0 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, figi Mission, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go przygotować. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Wypróbuj tartaletki z serem pleśniowym z dżemem figowym i orzechami włoskimi , babeczki z figami i migdałami oraz pizzę z figami i serem kozim z pesto, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu; wrzuć cebulę do gorącego oleju. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj rondel i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i nabierze karmelowego koloru, 20 do 25 minut.
Wymieszaj figi z cebulą; gotuj i mieszaj, aż figi zaczną tracić kształt i zmiękną, zmieniając się w cebulę, około 10–15 minut.
Wlać ocet balsamiczny do mieszanki fig i cebuli; gotować, aż cały płyn odparuje, 5 do 10 minut. Mieszać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, w mieszance fig i cebuli, aż do uzyskania pożądanej słodyczy.
Podawać na ciepło lub na zimno.