Pasta do smarowania ricotty, oliwek i orzechów sosny
Ricotta, Oliwa i pasta z orzechów sosny może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów piniowych, liści pietruszki płaskich liści, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Biszkopty serowo-oliwkowe z natką oliwkowo-Pietruszkową, oraz Ciasteczka z orzechów piniowych z rozmarynem i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W robocie kuchennym połączyć ser ricotta, oliwki, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Puls do gładkości.
Dodać pietruszkę i pulsować aż do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Uwaga kucharza: aby grzać orzeszki piniowe, ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez 6 do 7 minut, aż lekko tosty. Całkowicie schłodzić przed użyciem.