Pasta czekoladowo-orzechowa
Czekolada i orzechy laskowe Spread może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, blanszowane orzechy laskowe, olej z orzechów laskowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Czekolada Z Orzechami Laskowymi, Czekolada Z Orzechami Laskowymi, oraz Czekolada Z Orzechami Laskowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Orzechy laskowe przekładamy na blachę do pieczenia i tostujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 5-7 minut, aż będą bladozłoty.
Wyjąć orzechy z piekarnika i lekko ostudzić.
Ciepłe orzechy laskowe włożyć do robota kuchennego i posiekać, aż staną się prawie gładką pastą.
Czekoladę, mleko skondensowane i olej z orzechów laskowych delikatnie rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu. Wymieszać, aż będzie gładka i dodać do pasty z orzechów laskowych w robocie kuchennym.
Dodać szczyptę soli i zmiksować, następnie dodać gorącą wodę i ponownie zmiksować, aż mieszanina uzyska gęstą, nadającą się do smarowania konsystencję.
Łyżkę do dość wysterylizowanego słoika i ostudzić. Przykryć pokrywką i etykietą, gdy zimno.
Będzie przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Reprinted with permission from Gifts from the Kitchen by Annie Rigg, © 2011 Kyle Books