Pasta Carbonara
Makaron Carbonara może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 25 i kosztuje 21 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, mleko, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pasta Carbonara, Pasta Carbonara, oraz Pasta Carbonara.
Instrukcje
Spaghetti gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Połącz krem do smarowania, mleko i włoskie przyprawy do wymieszania.
Tymczasem, gotować i mieszać boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową; odcedzić na ręcznikach papierowych. Odrzuć wszystkie, z wyjątkiem 1 łyżki. kapie z patelni.
Do kapieli dodać czosnek; gotować 1 min. albo aż pachną.
Dodać boczek, pieprz i ser śmietankowy; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż do przegrzania.
Spaghetti odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania. Stopniowo dodawać zarezerwowaną wodę do sosu.
Dodaj spaghetti; wrzucić do równomiernie płaszcz.
Dodać 1/2 szklanki parmezanu; lekko wymieszać.
Przełożyć do miski; posypać pozostałym parmezanem i pietruszką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.