Paryski popcorn
Paris Popcorn może być właśnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 283 kalorii , 4 g białka i 25 g tłuszczu każda. Za 59 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ziaren popcornu, oliwy z oliwek, liści estragonu i oleju roślinnego. Jest to bardzo budżetowy przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Chocolate Popcorn , Freaky Hot Wing Popcorn i Popcorn Ice Cream .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej duży garnek lub naczynie żaroodporne na małym ogniu.
Dodaj tyle oleju roślinnego, aby pokrył dno garnka, około 2 łyżek.
Dodaj 1 lub 2 ziarna popcornu do oleju, gdy się nagrzeje. Gdy ziarna zaczną pękać, dodaj pozostałą kukurydzę i przykryj pokrywką. Potrząśnij garnkiem, gdy ziarna zaczną pękać. Zapobiegnie to ich osiadaniu na dnie garnka i przypaleniu. Kontynuuj potrząsanie, aż cała kukurydza pęknie.
Przełóż popcorn do dużej miski.
Skropić oliwą z oliwek extra vergine, doprawić przyprawą Paris Cheese i wymieszać.
Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.