Parmezan z indyka w sosie orzechowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 50g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, liści tymianku, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony indyk w Porto z sosem z patelni, Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym, oraz Masło cytrynowo-tymiankowe pieczony kurczak i sos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Połącz 1 łyżkę oleju, tymianek, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i ser w małej misce. Mieszankę serową wcierać pod rozluźnioną skórą na miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Umieścić 1 gruszkę i 1 cebulę w jamie. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
5
Umieść indyka na stojaku na patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Pozostałe 3 gruszki i pozostałą cebulę ułożyć, ściąć boki w dół, na patelni pokrytej natryskiem; na patelni ułożyć półkę z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
6
Piec w 500 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wlać 1 1/2 szklanki wywaru na indyka; zmniejszyć ogień do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
8
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wlać 1 1/2 szklanki wywaru na indyka; piec przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Pędzel 1 1/2 łyżki oleju z orzechów włoskich nad indykiem; piec 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów Włoskich
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Posmaruj Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju z orzechów włoskich nad indykiem; piec 10 minut lub aż termometr włoży się w najgrubszą część uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów Włoskich
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Umieścić indyka, od strony piersi w dół, na obramowanej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
14
Odstawić na 30 minut.
15
Przecedzić kapiącą patelnię przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Dodać mieszaninę zapasów i orzechy włoskie do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.