Parmezan-Zapiekanka Z Dyni
Parmezan-dyni może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odebrać sól, dyni, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Parmezan Zapiekanka Z Dyni, Parmezan-Zapiekanka Z Dyni, oraz Zapiekanka Z Dyni.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Obrać, połówki wzdłużnie i nasion squash; pokroić w 1/2-cala-grube plastry. Ułóż plastry nakładające się lekko na dno naczynia do pieczenia.
W rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj czosnek; gotuj od 2 do 3 minut, często mieszając, aż czosnek będzie miękki, a masło będzie nasycone czosnkowym smakiem. Nie pozwól masło brązowy.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, ser i 1 łyżkę mieszanki masła i czosnku.
Plastry squasha posmarować pozostałą mieszaniną masła i czosnku.
Posypać solą, pieprzem i mieszanką okruchów chleba.
Piec odkryte 30 do 40 minut lub do squash jest miękka po przekłuciu widelcem. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 218°; piec 5 do 10 minut dłużej lub do lekko rumiane. Przed podaniem posypać natką pietruszki.