Parmezan z pomidorami i bazylią
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, szczyptę pieprzu, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Spaghetti Squash Z Pomidorami, Bazylią I Parmezanem, Mąka kukurydziana i parmezan, oraz Spaghetti Squash z pomidorami, bazylią i parmezanem (i dać.
Instrukcje
Zalać 4 (6-uncji) kubki kremu lub ramekins sprayem do gotowania.
Umieść 3 łyżki mąki w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko do miski, stale mieszając trzepaczką aż do wymieszania.
Dodać białka i jajka, dobrze wymieszać.
Dodać Parmigiano-Reggiano, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; dobrze wymieszać. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść kubki kremu w 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 375 przez 25 minut lub do puffy i ustawić.
Połącz pomidor, szczyptę soli i szczyptę pieprzu w średniej misce. Poluzuj krawędzie flanek nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz do góry nogami na każdym kubku; Odwróć na talerze. Łyżka 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej na każdym flan. Wierzch każdej porcji z 1 łyżką bazylii.
Wino Uwaga: te przepyszne flans wziąć wiele ich smakowitości z serem Parmigiano-Reggiano. Ponieważ ser ma orzechowy/słony smak, dobrze łączy się z ziemistym jasnoczerwonym. Tradycyjnie Chianti wypełniłoby ten rachunek, ale dla bardziej nowoczesnego akcentu spróbuj Kalifornijskiego pinot noir. Pinot jest wszechstronnym zwycięzcą z większością twardych serów. Ulubiony: Saintsbury 2006 Pinot Noir z Carneros w Kalifornii, o $ Karen MacNeil