Parmezan wołowy z makaronem czosnkowym
Parmezan wołowy z makaronem czosnkowym może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1104 kalorii, 61g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,89 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, oliwę z oliwek, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Z łyżką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Jeden Garnek Czosnek Parmezan Makaron, Makaron Czosnkowy Parmezan, oraz Makaron Czosnkowy Z Parmezanem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pokrój stek w kostkę na kawałki wielkości porcji. Posmaruj mięso bułką tartą i parmezanem.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni i smaż 1 łyżeczkę czosnku przez 3 minuty. Szybkie smażenie (brązowe szybko z obu stron) mięso.
Umieść mięso w naczyniu do pieczenia zapiekanek, lekko zachodzące na siebie krawędzie.
Na wierzchu mięsa ułożyć krążki cebuli i paprykę, a całość polać sosem makaronowym.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 45 minut, w zależności od grubości mięsa.
Posyp mięso mozzarellą i pozostaw w piekarniku do musującego.
Odcedź i wrzuć masło i 1 łyżeczkę czosnku. Aby uzyskać mocniejszy smak czosnku, dopraw czosnkiem w proszku. Na wierzch z tartym parmezanem i natką pietruszki dla koloru.
Podawaj mięso i sos na szczycie kopca makaronu! Wskazówka: przygotuj mięso z wyprzedzeniem i wstaw do lodówki na noc, kwas w sosie pomidorowym jeszcze bardziej zmiękczy mięso. Jeśli to zrobisz, zachowaj mozzarellę do ostatniej chwili.