Omlet Hiszpański
Hiszpański omlet może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Ten poranny posiłek ma 354 kalorie, 11g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Omlet Hiszpański, Omlet Hiszpański, oraz Omlet Hiszpański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 F. połowę ziemniaków wzdłuż i pokroić każdą połowę na 1/4-cala-grube plastry.
Rozgrzać olej w żaroodpornej, najlepiej nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki i gotować, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Ostrożnie wylać wszystko oprócz 1 łyżki oleju z ziemniaków i cebuli. Doprawić 1 łyżeczką soli i pieprzu. W międzyczasie, w średniej misce, połączyć jajka, rozmaryn (jeśli używasz), i pozostałą sól.
Wlać jajka na ziemniaki i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować, bez mieszania, przez 1 minutę. Wymieszać raz i gotować, aż jajka zaczną się ustawiać, o 3 protokół.
Przenieść do piekarnika i piec, aż zestaw, o 8 protokół. Użyj noża, aby poluzować omlet z boku patelni. Przesuń lub odwróć go na talerz. Pokroić w kliny.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.Wskazówka: omlet hiszpański jest tradycyjnie gotowany w całości na płycie kuchennej. Aby tego spróbować, gdy jajka zaczną się ustawiać, przesuń omlet na talerz, odwróć go z powrotem na patelnię i zakończ gotowanie na średnim ogniu. Lub, jeśli czujesz się ryzykowny, odwróć go.