Parmezan ryżowy pilaw w karczochach

Parmezan ryżowy pilaw w karczochach
Parmezan ryżowy pilaw w karczochach może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, sok z cytryny, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pilaf Ryżowy Parmezan, Pilaf Ryżowy Parmezan, oraz Pilaf Ryżowy Parmezan.

Instrukcje

1
Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1/2 cala od góry każdego karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3
Usunąć luźne dolne liście. Nożyczkami przycinaj około jednej czwartej każdego zewnętrznego liścia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Umyj wierzch i krawędzie liści sokiem z cytryny, aby zapobiec przebarwieniom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5
Umieść karczochy w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę do głębokości 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż karczochy są prawie przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Rozłóż liście; zeskrobać rozmyty środek ostropestu (Dławić) łyżką i wyrzucić Ostropest. Odstaw karczochy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Nałożyć średni rondel w sprayu do gotowania; dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
9
Dodać cebulę i seler; saute do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodaj 1 szklankę wody, ryż, pomidor i 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż jest miękki i ciecz jest wchłaniany. Wymieszać z oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
11
Łyżka mieszanki ryżu do jam karczochów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12
Połączyć jogurt z mąką. Łyżka na mieszance ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Posypać serem i pozostałą 1/2 łyżeczki włoskiej przyprawy. Ułóż karczochy w naczyniu do pieczenia 13 x 9 x 2 cale. Przykryć i piec w 350 przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Piec, odkryte, 5 dodatkowych minut lub do dokładnie ogrzanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn