Parmezan-Kurczak z sałatką z rukoli
Parmezan-chrupiący Kurczak z sałatką z rukoli to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 41g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, pomidory koktajlowe, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Parmezan-Kurczak z sałatką z rukoli, Sałatka z pieczonych ziemniaków i rukoli z parmezanem, oraz Parmezan Kurczak z sałatką z rukoli i pomidorem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 2 łyżeczki musztardy z 2 łyżeczki oliwy z oliwek i tymianku. Piersi z kurczaka doprawić solą i pieprzem, następnie posmarować mieszanką musztardy. Pat 2 łyżki parmezanu na całej piersi.
Przełożyć piersi z kurczaka na blachę do pieczenia.
Piec kurczaka na górnej półce piekarnika przez około 15 minut, lub aż po prostu gotowane przez i ładnie rumiane.
W międzyczasie, w średniej misce, połączyć pozostałe 1 łyżeczkę musztardy i oliwy z oliwek; wymieszać w 1/2 łyżeczki wody.
Dodać rukolę i pomidory, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Łyżka sałatki na talerze, top z kurczaka i podawać.
Uwagi: jedna porcja 288 kalorii, 4 GM tłuszczu całkowitego, 1 GM tłuszczów nasyconych, 4 GM węglowodanów.