Parfait z Dulce de Leche, Puree z mango i krem o zapachu migdałów
Parfait z Dulce de Leche, Puree z mango i krem o zapachu migdałów może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Jeśli masz cukier, migdały pokryte czekoladą, ciasteczka tuille i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mango & Dulce de Leche Macaron, Almond Dulce de Leche Crêpes, oraz Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mango połączyć, ¼ szklanki cukru i wody w blenderze i puree, aż będzie gładka. Sprawia, że około 3 filiżanki.Zrobić dulce de leche: Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Wlać jedną puszkę (400 gr / 14 uncji) słodzonego mleka skondensowanego (nie odparowanego mleka) do szklanego talerza ciasta lub płytkiego naczynia do pieczenia. Wymieszać kilka drobinek soli morskiej.Ustaw płytkę ciasta w większej patelni, takiej jak patelnia do pieczenia, i dodaj gorącą wodę, aż osiągnie połowę boku płyty ciasta.Przykryć płytkę ciasta szczelnie folią aluminiową i piec tak długo, jak 1 ½ godziny. (Sprawdź kilka razy podczas pieczenia i dodaj więcej wody do patelni w razie potrzeby, może to nie zająć pełnego czasu).Gdy dulce de leche jest ładnie rumiane i karmelizowane, wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy ostygnie, ubijamy na gładką masę.Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Przed użyciem delikatnie rozgrzej w ciepłej kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.Dodać krem pachnący migdałami: ubić krem, ekstrakt migdałowy i pozostały cukier z mikserem elektrycznym, aż miękkie szczyty dla, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.Montaż: za pomocą dużego kieliszka do wina naprzemiennie Duże dollops puree z mango, dulce de leche i śmietany pachnącej migdałami.
Dekoruj ciasteczkami tuille i migdałami w czekoladzie. Możesz również dodać kilka czekoladowych migdałów na samym dole