Pappardelle z cukinii z Pesto i bakłażanem alla Norma
Cukinia Pappardelle z Pesto i bakłażanem alla Norman to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 38g tłuszczu i w sumie 512 kalorii. Za $6.25 za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 46 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Z łyżką wynik 94%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy to Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i Salatą Ricotta (Pastan Alla Norma), Rigatoni Alla Norma, oraz Pastan Alla Norma.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Pokrój połowę Skórki bakłażana i pokrój bakłażana na krążki o grubości 1/2 cala. Następnie ułóż krążki w stos i pokrój bakłażana na pałki o szerokości 1/2 cala. Posolić bakłażana i odsączyć na ręczniku kuchennym przez 20 minut.
Umieść miętę i 1 szklankę liści bazylii z prażonymi orzeszkami pinii w misce robota kuchennego. Dopraw solą i pieprzem i zetrzyj na 1 ząbku czosnku.
Dodaj skórkę z cytryny i sok, a następnie włącz procesor i przesyłaj strumieniowo około 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Umieść pesto w dużej płytkiej misce, z której możesz podać makaron z cukinii. Dodaj ser.
Za pomocą obieraczki do warzyw i golenia cukinii bardzo cienko pokrój je w szerokie, przypominające makaron wstążki. Jeśli cukinia jest duża i obskurna, wyrzuć nasiona, gdy dotrzesz do środka. Odwróć cukinię i obierz, aż dojdziesz do nasion. Jeśli cukinia jest jędrna i ma małą lub średnią wielkość, będziesz mógł użyć całego warzywa.
Umieść wywar warzywny i 2 szklanki wody na głębokiej patelni.
Podgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 obroty patelni na dużej patelni i podgrzej na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana do gorącego oleju i lekko zrumień, 6 do 7 minut, od czasu do czasu rzucając. Wymieszaj i połącz z płatkami chile i pozostałym czosnkiem.
Dodaj pomidory i przykryj patelnię ciasno dopasowaną pokrywką. Od czasu do czasu potrząsaj patelnią i gotuj, aż pomidory pękną, jeszcze 7 do 8 minut.
W międzyczasie podgrzej wywar i wodę do niskiego wrzenia, dodaj cukinię, gotuj 2 minuty. Użyj pająka lub szczypiec, aby usunąć cukinię z pesto.
Dodaj 1 szklankę płynów do gotowania i wymieszaj, aby pokryć i połączyć, w razie potrzeby używając dodatkowych płynów do gotowania. Na wierzch z dodatkowym serem do podania.
Zdejmij pokrywkę z bakłażana i oderwij pozostałe 1/2 szklanki liści bazylii. Rzuć, aby połączyć.
Podawaj cukinię ułożoną na talerzu z bakłażanem obok, polewając bakłażana pokruszoną salatą ricotta.