Papas Aplastadas (Pokruszone Ziemniaki)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Papas Aplastadas (zgniecione ziemniaki) spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 874 kalorii, 26g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ostrego sera cheddar, pieprz, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papas con Espinacas (ziemniaki ze szpinakiem), ZIEMNIAKI Z SOSEM SEROWYM (PAPAS CHORREADAS), oraz Meksykańskie Ziemniaki Z Serem-Papas Con Queso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie 15 minut lub do miękkości; odcedzić i lekko ostudzić.
Boczek gotować na średniej patelni na średnim ogniu 3 minut lub do chrupkości.
Usuń boczek, zastrzegając kapie w patelni.
Dodaj paprykę do patelni; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek, gotować jeszcze 1 minutę, i wyłączyć ogień.
Ostudzone ziemniaki ułożyć na lekko nasmarowanej galaretką patelni. Używając dłoni lub gładkiej strony młotka do mięsa, zmiażdż ziemniaki (na tyle, aby je otworzyć).
Skropić oliwą z oliwek, posypać kminkiem, solą i pieprzem. Top z boczkiem, gotowaną papryką i czosnkiem, zieloną cebulą i serami. Broil 5 minut lub do rozpuszczenia sera.