Papaja, Prosciutto i limonka
Papaja, Prosciutto i limonka to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.02 za porcję. 93 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z prostych receptur wymaga, ale papaja, sól, prosciutto i wapno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Papaya Limonka Cooler, Zupa Z Limonki Papajowej, oraz Sorbet Papajowo-Limonkowy.
Instrukcje
Przygotuj papaję: za pomocą obieraczki do warzyw, obrać zewnętrzną skórę papai.
Pokrój papaję na pół. Używając metalowej łyżki, wyjmij miarkę i wyrzuć nasiona. (Przy okazji, nasiona są jadalne. Smakują pieprznie, jak kwiaty nasturcji i mogą być używane do sałatek.)
Pokrój połówki papai na kliny wzdłuż.
Posypać kliny solą: ułóż kliny papai na talerzu.
Owinąć prosciutto, posypać sokiem z limonki: albo owinąć kliny prosciutto, lub zwinąć cienkie arkusze prosciutto i umieścić je między klinami papai.
Wyciśnij świeży sok z limonki na papai i prosciutto.
Jeśli chcesz służyć papaja jako przystawka, pokroić papaya na 1-calowe kawałki, posypać sok z limonki, owinąć każdy kawałek z niektórych prosciutto, i zabezpieczyć wykałaczką.