Panna Cotta z jogurtem waniliowym
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Jogurt Waniliowy Panna Cottan. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,21 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 205 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga opcjonalnie sosu żurawinowego z całych jagód i/lub gruszki, mleka, cukru i laski wanilii. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 33% . Podobne przepisy obejmują jogurtową panna cotta waniliową z coulisem z jeżyn , panna cotta waniliową i panna cotta waniliową .
Instrukcje
W małym rondlu zalej mleko żelatyną; odstawić na 1 minutę. Przekrój laskę wanilii wzdłuż; za pomocą końcówki ostrego noża zeskrob nasiona.
Dodaj fasolę i nasiona do mieszaniny żelatyny.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Połącz jogurt i cukier; stopniowo dodawać do masy żelatynowej. Gotuj i mieszaj, aż się zmiksuje. Wyrzucić laskę wanilii.
Wlać do czterech nienatłuszczonych 10 uncji. babeczki lub pucharki z kremem. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub do momentu stwardnienia.
Wyjmij panna cottę z formy na talerze deserowe.
W razie potrzeby udekoruj sosem żurawinowym i/lub plasterkami gruszki.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Antinori Badian i Psignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia i Psignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia i Psignano Chianti Classico Gran Selezione
Wino o istotnym wpływie, w swojej tonacji wykazuje intensywną rubinową czerwień. W nosie jest złożone z aromatami czerwonych jagód, malin, jeżyn i dojrzałych wiśni, a także nutami przypraw i lukrecji na finiszu. Smaki są dojrzałe i słodkie, podtrzymywane przez znaczne taniny, okrągłe i obfite, wspierające elastyczną i aksamitną strukturę. Długa i trwała, toniczna kwasowość jest klasyczną cechą Sangiovese uprawianego w Badia a Psignano.