Panna Cotta

Panna Cotta

Instrukcje

1
Podgrzej mieszaninę żelatyny na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści i usuń patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużym rondlu przynieś śmietanę, pół na pół i cukier tylko do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać mieszaninę żelatyny i wanilii. Śmietanę podzielić na osiem 1/2 szklanki ramekinów i ostudzić do temperatury pokojowej. Schłodzić ramekiny, przykryte, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zanurz ramekiny, 1 na raz, w misce z gorącą wodą 3 sekundy. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi każdego ramekina i odwróć ramekin na środek małej płytki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
5
Dip ramekins, 1 at a time, into a bowl of hot water 3 seconds. Run a thin knife around edge of each ramekin and invert ramekin onto center of a small plate.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn