Panfried Tofu z azjatyckim sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Panfried Tofu z azjatyckim sosem karmelowym. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści mięty, cukier, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Panfried Tofu z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli, Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Sałata azjatycka Tofu z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki Tofu w poprzek, a następnie pokroić wzdłuż na czwarte części, tworząc 8 plastrów. Umieść plasterki tofu między kilkoma warstwami ręczników papierowych, aby osuszyć, zastępując ręczniki w razie potrzeby, aż będą gotowe do użycia.
Drobno posiekać tyle szalotki do pomiaru 1/2 Puchar i rezerwy.
Pozostałe szalotki pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala i oddzielić na pierścienie.
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć pokrojone szalotki w 2 partiach, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, 1 1/2 do 3 minut na partię (uważnie obserwować, jak szalotki mogą się łatwo spalić). Szybko przenieść szalotki jak smażone z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni i rezerwy patelni.
Gotować cukier w suchym 1 - do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż topi się wokół krawędzi i zaczyna się złocisty, a następnie nadal gotować, mieszając, aż cały cukier stopi się i zamienia złoty karmel.
Dodaj zarezerwowane posiekane szalotki (zachowaj ostrożność; karmel będzie się bąbelkował i energicznie parował) i gotuj, mieszając, aż szalotka skurczy się i będzie bardzo pachnąca, około 45 sekund.
Dodać czosnek i imbir i gotować, mieszając, 30 sekund. Wymieszać w sosie sojowym, ocet, i 1 1/3 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż dowolny utwardzony karmel rozpuszcza się, o 1 minutę.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i pozostałe 2 łyżki wody, aż będzie gładka, następnie wymieszać z sosem i dusić, mieszając od czasu do czasu, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
Rozgrzać olej pozostający w patelni na dużym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Tymczasem zmyj nadmiar wilgoci pozostałej na tofu ręcznikami papierowymi, a następnie dodaj do gorącego oleju na patelni w 1 warstwie. Smażyć tofu, obracając się raz, aż złoty i chrupiące, 7 do 10 minut w sumie.
Przenieść do czystych ręczników papierowych, aby krótko spuścić.
Podgrzej sos, a następnie podawaj Tofu z sosem, bazylią, miętą i smażoną szalotką.
* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryć. Podgrzej sos na umiarkowanie małym ogniu, w razie potrzeby przerzedzając go dodatkową wodą.* Szalotkę można smażyć 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku wyłożonym papierowymi ręcznikami.