Panettone (włoski chleb świąteczny) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz tartą wiśnie, margarynę, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Panettone [Włoski Chleb Świąteczny], Panettone (Włoski Chleb Świąteczny), oraz Panettone świąteczny chleb do Maszyny do chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować marynowane owoce, połącz pierwsze 4 składniki w małej misce; odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże i 1/4 łyżeczki cukru granulowanego w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I Pistacje
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Połącz 1/2 szklanki mąki i następne 6 składników (1/2 szklanki mąki przez żółtko jaja) w dużej misce; ubić ze średnią prędkością miksera 1 minutę lub do uzyskania gładkiej masy.
Dodać mieszaninę drożdży i 1/2 szklanki mąki; pokonać 1 minutę. Wymieszaj marynowane owoce, 2 1/2 szklanki mąki i orzeszki piniowe. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
6
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, około 1 1/2 godziny. Ciasto nie podwoi wielkości. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)