Panettone

Panettone
Need a chleb wegetariański? Panettone może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i posyp drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj gąbkę, jajka, mąkę i cukier i wymieszaj na małej prędkości, aż ciasto po prostu zacznie się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół. Zwiększ prędkość do średniej, dodaj masło 1 kawałek na raz-pozwalając każdemu kawałkowi włączyć przed dodaniem następnego-i mieszać, aż ciasto utworzy lepką kulkę na łopatce, łącznie około 4 minut.Zatrzymać mikser, zeskrobać wiosło gumową szpatułką i szczelnie przykryć miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia wielkości, około 1 godziny. Umyj i osusz nasadkę łopatkową i przymocuj ją z powrotem do miksera.Drugie ciasto: miskę z pierwszym ciastem dopasować do miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać jajka, żółtka, cukier, miód, wanilię i sól i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia, o 1 minutę. Zwiększyć prędkość do średniej wysokości, dodać kawałki masła i wymieszać, aż będzie gładka, o 2 do 4 protokół.Zmniejsz prędkość do niskiej, stopniowo dodaj mąkę i wymieszaj, aż będzie gładka, o 2 protokół. Zatrzymać mikser i za pomocą gumowej szpatułki lub skrobaka gumowej miski zeskrobać boki miski i łopatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Wyjąć ciasto z lodówki i przenieść na powierzchnię roboczą. Używając ostrego noża lub skrobaka do ciast, podziel ciasto na 2 równe kawałki i uformuj każdą z nich w kulkę. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 1/2 godziny. Tymczasem przygotuj formy i napełnianie.Obficie pokryć 2 (6 na 4 cale) formy panettone masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Umieść formy na blasze do pieczenia i odstaw je na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Rodzynki umieścić w średniej misce, przykryć wodą i pozostawić do namoczenia przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odcedzić rodzynki, wytrzeć miskę do sucha, poklepać rodzynki do sucha i odstawić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać kandyzowaną skórkę, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i 3 łyżki mąki i wymieszać, aby równomiernie pokryć; odstawić.Gdy kulki ciasta są gotowe, umieść pozostałe 3/4 szklanki mąki w małej miseczce do użycia podczas wykańczania i kształtowania ciasta (możesz nie używać całej mąki). Obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką, połóż na niej kulki ciasta, a szczyty odkurz większą ilością mąki.Używając mąki, poklepuj każdą kulkę w owal o wymiarach 13 1/2 na 12 cali (o grubości około 1/4 cala), w razie potrzeby polewając ciasto. Równomiernie posypać jedną czwartą mieszanki owoców na każdym owalu i delikatnie wcisnąć go do ciasta. Zaczynając od krótszego końca, zwiń każdy owal w kłodę. Za pomocą mąki ręce i mąki ciasto w razie potrzeby, wklep każdą kłódkę w owal o wymiarach 16 na 7 cali (około 1/2 cala grubości). Podzielić pozostałą mieszankę owoców na pół. Równomiernie posypać połowę na 1 owal, a pozostałą połowę na drugi owal i delikatnie wcisnąć owoce do ciasta. Począwszy od krótszego końca, toczyć każdy owal w dzienniku i ułożyć je szew stronie w dół. Tuck końce każdego dziennika pod siebie i kształt każdy w piłkę, popychając wszelkie kawałki owoców z powrotem w tym wypadają. Używając ostrego noża lub żyletki, Wytnij płytkie 4-calowe "X" w górę każdej kulki i umieść je w przygotowanych formach. Przykryj formy folią i pozwól panettone unieść na blasze do pieczenia w ciepłym miejscu, aż zwiększy się o połowę, około 2 godzin. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w dolnej trzeciej części.Używając ostrego noża lub żyletki, Odtwórz "X"w każdym bochenku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Pokrój łyżkę masła na pół i włóż 1 porcję do środka każdego "X".
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
7
Umieść blachę do pieczenia z panettone w piekarniku i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 10 minut więcej. Zmniejszyć ogień do350 i piec, aż wierzchołki panettone są złotobrązowe i drewniany szpikulec włożony do środka wychodzi czysty, o 35 do 40 minut więcej. Tymczasem skręć 2 czyste, suche ręczniki kuchenne w liny i ułóż je w małym kółku. Powtórz z 2 więcej ręczników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Wyjmij każdą panettone z piekarnika i ułóż ją na boku w kółku ręcznika. (Jeśli schłodzisz panettone w pozycji pionowej, zapadną się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Niech ostygną całkowicie przed krojeniem, co najmniej 1 1/2 godziny.
10
Zdjąć panettone z foremek, pokroić ząbkowanym nożem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
TrudnośćEkspert
Gotowe W20 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn