Panettone
Need a chleb wegetariański? Panettone może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i posyp drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.
Dodaj gąbkę, jajka, mąkę i cukier i wymieszaj na małej prędkości, aż ciasto po prostu zacznie się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół. Zwiększ prędkość do średniej, dodaj masło 1 kawałek na raz-pozwalając każdemu kawałkowi włączyć przed dodaniem następnego-i mieszać, aż ciasto utworzy lepką kulkę na łopatce, łącznie około 4 minut.Zatrzymać mikser, zeskrobać wiosło gumową szpatułką i szczelnie przykryć miskę folią.
Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia wielkości, około 1 godziny. Umyj i osusz nasadkę łopatkową i przymocuj ją z powrotem do miksera.Drugie ciasto: miskę z pierwszym ciastem dopasować do miksera stojącego.
Dodać jajka, żółtka, cukier, miód, wanilię i sól i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia, o 1 minutę. Zwiększyć prędkość do średniej wysokości, dodać kawałki masła i wymieszać, aż będzie gładka, o 2 do 4 protokół.Zmniejsz prędkość do niskiej, stopniowo dodaj mąkę i wymieszaj, aż będzie gładka, o 2 protokół. Zatrzymać mikser i za pomocą gumowej szpatułki lub skrobaka gumowej miski zeskrobać boki miski i łopatki.
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta.
Wyjąć ciasto z lodówki i przenieść na powierzchnię roboczą. Używając ostrego noża lub skrobaka do ciast, podziel ciasto na 2 równe kawałki i uformuj każdą z nich w kulkę. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 1/2 godziny. Tymczasem przygotuj formy i napełnianie.Obficie pokryć 2 (6 na 4 cale) formy panettone masłem.
Umieść formy na blasze do pieczenia i odstaw je na bok.
Rodzynki umieścić w średniej misce, przykryć wodą i pozostawić do namoczenia przez 30 minut.
Odcedzić rodzynki, wytrzeć miskę do sucha, poklepać rodzynki do sucha i odstawić do miski.
Dodać kandyzowaną skórkę, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i 3 łyżki mąki i wymieszać, aby równomiernie pokryć; odstawić.Gdy kulki ciasta są gotowe, umieść pozostałe 3/4 szklanki mąki w małej miseczce do użycia podczas wykańczania i kształtowania ciasta (możesz nie używać całej mąki). Obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką, połóż na niej kulki ciasta, a szczyty odkurz większą ilością mąki.Używając mąki, poklepuj każdą kulkę w owal o wymiarach 13 1/2 na 12 cali (o grubości około 1/4 cala), w razie potrzeby polewając ciasto. Równomiernie posypać jedną czwartą mieszanki owoców na każdym owalu i delikatnie wcisnąć go do ciasta. Zaczynając od krótszego końca, zwiń każdy owal w kłodę. Za pomocą mąki ręce i mąki ciasto w razie potrzeby, wklep każdą kłódkę w owal o wymiarach 16 na 7 cali (około 1/2 cala grubości). Podzielić pozostałą mieszankę owoców na pół. Równomiernie posypać połowę na 1 owal, a pozostałą połowę na drugi owal i delikatnie wcisnąć owoce do ciasta. Począwszy od krótszego końca, toczyć każdy owal w dzienniku i ułożyć je szew stronie w dół. Tuck końce każdego dziennika pod siebie i kształt każdy w piłkę, popychając wszelkie kawałki owoców z powrotem w tym wypadają. Używając ostrego noża lub żyletki, Wytnij płytkie 4-calowe "X" w górę każdej kulki i umieść je w przygotowanych formach. Przykryj formy folią i pozwól panettone unieść na blasze do pieczenia w ciepłym miejscu, aż zwiększy się o połowę, około 2 godzin. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w dolnej trzeciej części.Używając ostrego noża lub żyletki, Odtwórz "X"w każdym bochenku.
Pokrój łyżkę masła na pół i włóż 1 porcję do środka każdego "X".
Umieść blachę do pieczenia z panettone w piekarniku i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 10 minut więcej. Zmniejszyć ogień do350 i piec, aż wierzchołki panettone są złotobrązowe i drewniany szpikulec włożony do środka wychodzi czysty, o 35 do 40 minut więcej. Tymczasem skręć 2 czyste, suche ręczniki kuchenne w liny i ułóż je w małym kółku. Powtórz z 2 więcej ręczników.
Wyjmij każdą panettone z piekarnika i ułóż ją na boku w kółku ręcznika. (Jeśli schłodzisz panettone w pozycji pionowej, zapadną się.)
Niech ostygną całkowicie przed krojeniem, co najmniej 1 1/2 godziny.
Zdjąć panettone z foremek, pokroić ząbkowanym nożem i podawać.