Panettone

Panettone
Need a chleb wegetariański? Panettone może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i posyp drożdże na wierzchu. Odstawić do pęcherzyków mieszaniny, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj gąbkę, jajka, mąkę i cukier i wymieszaj na małej prędkości, aż ciasto po prostu zacznie się łączyć i wygląda Kudłaty, o 2 protokół. Zwiększ prędkość do średniej, dodaj masło 1 kawałek na raz-pozwalając każdemu kawałkowi włączyć przed dodaniem następnego-i mieszać, aż ciasto utworzy lepką kulkę na łopatce, łącznie około 4 minut.Zatrzymać mikser, zeskrobać wiosło gumową szpatułką i szczelnie przykryć miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu do podwojenia wielkości, około 1 godziny. Umyj i osusz nasadkę łopatkową i przymocuj ją z powrotem do miksera.Drugie ciasto: miskę z pierwszym ciastem dopasować do miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać jajka, żółtka, cukier, miód, wanilię i sól i wymieszać na małej prędkości, aż do połączenia, o 1 minutę. Zwiększyć prędkość do średniej wysokości, dodać kawałki masła i wymieszać, aż będzie gładka, o 2 do 4 protokół.Zmniejsz prędkość do niskiej, stopniowo dodaj mąkę i wymieszaj, aż będzie gładka, o 2 protokół. Zatrzymać mikser i za pomocą gumowej szpatułki lub skrobaka gumowej miski zeskrobać boki miski i łopatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1
Wyjąć ciasto z lodówki i przenieść na powierzchnię roboczą. Używając ostrego noża lub skrobaka do ciast, podziel ciasto na 2 równe kawałki i uformuj każdą z nich w kulkę. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 1/2 godziny. Tymczasem przygotuj formy i napełnianie.Obficie pokryć 2 (6 na 4 cale) formy panettone masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Umieść formy na blasze do pieczenia i odstaw je na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Rodzynki umieścić w średniej misce, przykryć wodą i pozostawić do namoczenia przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Odcedzić rodzynki, wytrzeć miskę do sucha, poklepać rodzynki do sucha i odstawić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać kandyzowaną skórkę, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i 3 łyżki mąki i wymieszać, aby równomiernie pokryć; odstawić.Gdy kulki ciasta są gotowe, umieść pozostałe 3/4 szklanki mąki w małej miseczce do użycia podczas wykańczania i kształtowania ciasta (możesz nie używać całej mąki). Obficie odkurz powierzchnię roboczą mąką, połóż na niej kulki ciasta, a szczyty odkurz większą ilością mąki.Używając mąki, poklepuj każdą kulkę w owal o wymiarach 13 1/2 na 12 cali (o grubości około 1/4 cala), w razie potrzeby polewając ciasto. Równomiernie posypać jedną czwartą mieszanki owoców na każdym owalu i delikatnie wcisnąć go do ciasta. Zaczynając od krótszego końca, zwiń każdy owal w kłodę. Za pomocą mąki ręce i mąki ciasto w razie potrzeby, wklep każdą kłódkę w owal o wymiarach 16 na 7 cali (około 1/2 cala grubości). Podzielić pozostałą mieszankę owoców na pół. Równomiernie posypać połowę na 1 owal, a pozostałą połowę na drugi owal i delikatnie wcisnąć owoce do ciasta. Począwszy od krótszego końca, toczyć każdy owal w dzienniku i ułożyć je szew stronie w dół. Tuck końce każdego dziennika pod siebie i kształt każdy w piłkę, popychając wszelkie kawałki owoców z powrotem w tym wypadają. Używając ostrego noża lub żyletki, Wytnij płytkie 4-calowe "X" w górę każdej kulki i umieść je w przygotowanych formach. Przykryj formy folią i pozwól panettone unieść na blasze do pieczenia w ciepłym miejscu, aż zwiększy się o połowę, około 2 godzin. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w dolnej trzeciej części.Używając ostrego noża lub żyletki, Odtwórz "X"w każdym bochenku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Pokrój łyżkę masła na pół i włóż 1 porcję do środka każdego "X".
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
7
Umieść blachę do pieczenia z panettone w piekarniku i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i piec przez 10 minut więcej. Zmniejszyć ogień do350 i piec, aż wierzchołki panettone są złotobrązowe i drewniany szpikulec włożony do środka wychodzi czysty, o 35 do 40 minut więcej. Tymczasem skręć 2 czyste, suche ręczniki kuchenne w liny i ułóż je w małym kółku. Powtórz z 2 więcej ręczników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Wyjmij każdą panettone z piekarnika i ułóż ją na boku w kółku ręcznika. (Jeśli schłodzisz panettone w pozycji pionowej, zapadną się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Niech ostygną całkowicie przed krojeniem, co najmniej 1 1/2 godziny.
10
Zdjąć panettone z foremek, pokroić ząbkowanym nożem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
TrudnośćEkspert
Gotowe W20 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn