Pancetta-Wrapped Radicchio
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Pancetta owinięte Radicchio spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 94 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz radicchio, pieprz, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Penne Z Radicchio, Pancetta & Pecans, Brukselka Z Radicchio & Pancetta, oraz Radicchio w Pancetcie z gruszkami i balsamicznym.
Instrukcje
W małej misce, połączyć ocet z czerwonego wina, wody, cukru i soli.
Dodać cebulę i odstawić na 1 godzinę.
Rozwiń plastry pancetty i owinąć 2 kawałki pancetty wokół każdej ćwiartki radicchio. Odstawić.
Podgrzać 10-do 12-calowy nonstick smażyć patelnię na średnim ogniu przez 1 minutę. Delikatnie umieścić radicchio na patelni i gotować, obracając często szczypcami, aż pancetta jest rumiane i chrupiące, 6 do 8 protokół.
Posypać solą i pieprzem, przykryć folią i przechowywać w ciepłym miejscu.
Odcedzić tłuszcz z patelni, dodać ocet balsamiczny i oliwę z oliwek. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć o połowę.
Odcedzić cebulę, odrzucając płyn i ułożyć jedną czwartą cebuli w małym stosie na środku każdego talerza. Ciepłe kawałki radicchio oprzyj o cebulę jak tipi, a łyżkę około 1 łyżeczki sosu balsamicznego na każdym kawałku.
Posypać rozmarynem i podawać natychmiast.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;