Przepis Pan smażone masło kurczak i ziemniaki może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 1934 kalorie, 43g białka, oraz 130 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 8,09 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, olej canolan, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 95%. Spróbuj Pan smażone masło kurczak i ziemniaki, Patelnia cytrynowa tymianek Kurczak z ziemniakami i zieloną fasolką, oraz Ziemniaki Yukon Gold smażone w maśle klarowanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Udka kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni o średnim stopniu pieczenia na dużym ogniu dodaj olej i masło i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż masło lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać kurczaka, strona skóry, w dół i niech usiąść na patelni tak skóra staje się chrupiące i złociste. Podczas gdy skóra jest crisping się, łyżka gorące masło / olej na udach. Gdy skóra jest chrupiąca, około 5 minut i łatwo uwalnia się z patelni, Odwróć kurczaka. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, aby usmażyć mięso. Wstawić do piekarnika i piec przez około 10 do 15 minut. W zależności od tego, jak duże są uda, sprawdź doness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Przygotuj kąpiel lodową przed rozpoczęciem. Przynieś średni garnek osolonej wody, aby zagotować na średnim ogniu. Blanszuj każdą z odmian ziemniaków i marchwi; zaczynając od paluszków, Yukon gold, marchew i purpurowy Peruwiańczyk. Gotować każdą partię do miękkości, ale nadal z małym kęsem. Po blanszowaniu każdego zestawu warzyw za pomocą Sitka wyjmij wszystkie warzywa z wody i zanurz je w łaźni z lodem. Gdy są zimne w dotyku, odcedzić i odstawić. Tuż przed podaniem, uzyskać średnią patelnię rozgrzaną na dużym ogniu, dodać trochę oleju i trochę masła. Gdy masło jest stopiony i gorący, dodać ziemniaki i marchew i saute aż do ogrzania przez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj olej i 1 łyżkę masła. Gdy masło się stopi, dodać cebulę, czosnek i szalotki. Gotuj powoli, aby zmiękczyć i wydobyć smaki. Nie palić czosnku. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, jeśli mieszanina zacznie brązowieć. Zamieszaj w Sauvignon Blanc i pozwól mu zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon Blanc
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać bulion z kurczaka i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, aby ponownie zmniejszyć o połowę. Smak jus i jeśli wydaje się nieco zbyt cierpki i ostry, dodać więcej masła, aby wygładzić. (Jeśli chcesz, aby jus do grubszego sosu, można dodać trochę śmietany.) Wyregulować przyprawę solą i pieprzem, do smaku. Gdy jus jest gotowy, dodać 1/4 szklanki pietruszki i 1/2 szklanki szczypiorku tuż przed podaniem, aby utrzymać jasny zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1
Umieść dużą łyżkę podgrzewanych, przyprawionych ziemniaków i marchwi na środku każdego talerza, pozwalając niektórym z nich rozlać się na brzegach. Ułóż 1 udko kurczaka na wierzchu warzyw, skórkę do góry. Kadzi jus wokół każdego talerza i udekorować wierzch kurczaka z małą posypką mielonej pietruszki i szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.