Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori

Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori
Pan Seared Wild Rockfish i Soft Shell Crab Tempura z imbirem i glazurą Yuzu, ogórkiem i opiekanym Nori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1585 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $10.3 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, koncentrat soku yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z kraba z miękkiej skorupki z pesto Kolendro-imbirowym, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w głębokim rondlu rozgrzej olej rzepakowy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W średniej misce wrzucić ogórki z octem ryżowym, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć około 1 łyżki oleju rzepakowego i imbiru. Gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać śmietanę i sok z limonki, gotować aż zmniejszy się o połowę. Składamy mięso krabowe, doprawiamy solą, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
CrabmeatCrabmeat
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Na talerzu ułożyć mąkę. Doprawić solą i lekko zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Na dużej patelni na średnim ogniu, podgrzać około 1 łyżka oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj rockfish, skórkę w dół, aż skóra będzie chrupiąca, około 2 minut. Flip i gotować na brązową drugą stronę, O 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
8
Usuń filety na deskę do krojenia, pokrój filety na pół poziomo. Górna połowa kawałków z mieszaniną kraba i kanapki z powrotem razem. Porcje owiń pojedynczo woskowanym lub pergaminowym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż ryba jest gotowane przez i krab farsz jest gorący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
KrabKrab
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Tymczasem kraby zanurzamy w cieście Tempura i smażymy do lekko brązowego i chrupiącego, około 3 minut, szybko odcedzamy na papierowym ręczniku i kroimy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podawać: na spodzie talerza umieść kilka plastrów ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
12
Mżawka z polewą Yuzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
13
Z woskowanego papieru zdjąć skałę i posypać boki płatkami Nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
NoriNori
14
Umieść rockfish na ogórku, talerz kraba z miękkiej skorupki obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
KrabKrab
15
Posypać szalotki i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
16
Posypać pozostałymi płatkami Nori i w każdej połówce kraba włożyć tosty Nori Triangle.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
NoriNori
17
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić razem mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, sól i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Wlać wodę sodową. Przechowywać w lodówce lub przechowywać to ciasto na lodzie, aż będzie gotowy do smażenia. Może być konieczne ubijanie w dodatkowej mące lub wodzie, aby wyregulować ciasto, jeśli stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
19
W małym rondlu na średnim ogniu połącz imbir, sok pomarańczowy, sok yuzu, sos sojowy i pastę czosnkową chili. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Sok YuzuSok Yuzu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
20
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier i 1 łyżkę wody. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 10 minut, wirując patelnię od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
21
Gdy cukier osiągnie pożądany kolor, ostrożnie ubijaj gotującą się mieszankę yuzu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
22
Skrobię kukurydzianą ubić z wystarczającą ilością wody, aby utworzyć gładką zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
23
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić w mieszaninie yuzu trochę na raz, pozwalając jej powrócić do wrzenia między dodatkami, aż mieszanina zgęstnieje do glazury. Możesz nie potrzebować całej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
24
Rozerwać nori na małe kawałki. Zmielić na drobny proszek partiami w młynku do kawy lub przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
NoriNori
25
Za pomocą ostrego noża przeciąć nori na 12 małych trójkątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
26
Na średniej patelni na średnim ogniu dodaj olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
27
Dodać Trójkąty, gotować, obracając raz, aż chrupiące i błyszczące z obu stron, o 30 sekund do 1 minuty na stronę.
28
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, w razie potrzebyOlej rzepakowy, w razie potrzeby1(zima)Azjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelekAzjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelek283Orzechy dowolne (posiekane)Club sodaClub soda1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana4(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1ogórek bez pestek, cienko pokrojonyogórek bez pestek, cienko pokrojony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony11 funt cukinii,drobno posiekany imbirdrobno posiekany imbir21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pomarańczowy, soczystypomarańczowy, soczysty21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1limonka, ok. 2 łyżkilimonka, ok. 2 łyżki227Orzechy dowolne (posiekane)kostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana1arkusznorinori9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z orzeszków ziemnych, do smażeniaolej z orzeszków ziemnych, do smażenia6kraby soft shell, czyszczonekraby soft shell, czyszczone2świeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzoneświeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka ryżowamąka ryżowa1(zima)ocet ryżowyocet ryżowy850Orzechy dowolne (posiekane)filety z dzikich ryb skalistych, skóra nafilety z dzikich ryb skalistych, skóra na1pęczkiszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojoneszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojone11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy litesos sojowy lite1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikoncentrat soku yuzukoncentrat soku yuzu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn