Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori
Pan Seared Wild Rockfish i Soft Shell Crab Tempura z imbirem i glazurą Yuzu, ogórkiem i opiekanym Nori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1585 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $10.3 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, koncentrat soku yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z kraba z miękkiej skorupki z pesto Kolendro-imbirowym, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w głębokim rondlu rozgrzej olej rzepakowy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W średniej misce wrzucić ogórki z octem ryżowym, odstawić.
Dodaj rockfish, skórkę w dół, aż skóra będzie chrupiąca, około 2 minut. Flip i gotować na brązową drugą stronę, O 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rockfish
8
Usuń filety na deskę do krojenia, pokrój filety na pół poziomo. Górna połowa kawałków z mieszaniną kraba i kanapki z powrotem razem. Porcje owiń pojedynczo woskowanym lub pergaminowym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż ryba jest gotowane przez i krab farsz jest gorący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Krab
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Tymczasem kraby zanurzamy w cieście Tempura i smażymy do lekko brązowego i chrupiącego, około 3 minut, szybko odcedzamy na papierowym ręczniku i kroimy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podawać: na spodzie talerza umieść kilka plastrów ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
12
Mżawka z polewą Yuzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Yuzu
13
Z woskowanego papieru zdjąć skałę i posypać boki płatkami Nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rockfish
Nori
14
Umieść rockfish na ogórku, talerz kraba z miękkiej skorupki obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Krab
15
Posypać szalotki i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
16
Posypać pozostałymi płatkami Nori i w każdej połówce kraba włożyć tosty Nori Triangle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Nori
17
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić razem mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, sól i imbir.
Wlać wodę sodową. Przechowywać w lodówce lub przechowywać to ciasto na lodzie, aż będzie gotowy do smażenia. Może być konieczne ubijanie w dodatkowej mące lub wodzie, aby wyregulować ciasto, jeśli stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
19
W małym rondlu na średnim ogniu połącz imbir, sok pomarańczowy, sok yuzu, sos sojowy i pastę czosnkową chili. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Sok Yuzu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
20
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier i 1 łyżkę wody. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 10 minut, wirując patelnię od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Gdy cukier osiągnie pożądany kolor, ostrożnie ubijaj gotującą się mieszankę yuzu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Yuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
22
Skrobię kukurydzianą ubić z wystarczającą ilością wody, aby utworzyć gładką zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
23
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić w mieszaninie yuzu trochę na raz, pozwalając jej powrócić do wrzenia między dodatkami, aż mieszanina zgęstnieje do glazury. Możesz nie potrzebować całej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Yuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
24
Rozerwać nori na małe kawałki. Zmielić na drobny proszek partiami w młynku do kawy lub przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Nori
25
Za pomocą ostrego noża przeciąć nori na 12 małych trójkątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
26
Na średniej patelni na średnim ogniu dodaj olej sezamowy.
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.