Pan de Muertos (meksykański chleb zmarłych)

Pan de Muertos (meksykański chleb zmarłych)
Pan de Muertos (Mexican Bread Of The Dead) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na chleb. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1234 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz jajka, cukier, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Pan de Muerto (meksykański dzień Martwego chleba), Chleb na dzień zmarłych przepis, oraz Jedna Meksykańska Komosa Ryżowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mleko i masło rozgrzać razem w średnim rondlu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i dodać im ciepłą wodę. Mieszanina powinna wynosić około 110 stopni F (43 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
W dużej misce wymieszać 1 szklankę mąki, drożdże, sól, nasiona anyżu i 1/4 szklanki cukru. Ubij w ciepłej mieszance mleka, a następnie dodaj jajka i skórkę pomarańczową i ubijaj, aż dobrze się połączą. Wymieszaj 1/2 szklanki mąki i dodaj więcej mąki, aż ciasto będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
AnyżAnyż
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Umieść ciasto w lekko nasmarowanej pokrywie miski z folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar. To zajmie około 1 do 2 godzin. Rozwałkuj ciasto i uformuj je w duży okrągły bochenek z okrągłym pokrętłem na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia, luźno przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę lub aż tylko o podwojenie wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez około 35 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć z piekarnika lekko ostudzić, a następnie umyć glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Aby glazura: w małym rondlu połączyć 1/4 szklanki cukru, soku pomarańczowego i skórki pomarańczowej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Posmaruj wierzch chleba, póki jeszcze ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
11
Posyp szkliwiony chleb białym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
ChlebChleb

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn