Pan de Muerto
Pan de Muerto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolorowy cukier, żółtka jaj, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pan de Muerto, Pan de Muerto, oraz Patrycja Quintana ' s Pan de Muerto.
Instrukcje
Mąkę, cukier, drożdże i sól połączyć w dużej misce.
Dodać wodę i jajka i ubijać przez około 5 minut.
Umieścić ciasto w misce z masłem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się w wielkości, około 2 godzin.
Gdy starter się podniesie, daj mu lekki cios, aby opróżnić go, a następnie rozbij na kawałki i umieść w misce do mieszania.
Wymieszać z cukrem, masłem i skórką pomarańczową. Ubić mąkę i osiem żółtek. Powoli mieszaj w wodzie, aż ciasto będzie lekko lepkie, ale gładkie.
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę lub mąkę.
Lekko zagnieść ciasto na posmarowanej mąką powierzchni roboczej, a następnie uformować je w okrągłą kopułę. Masło i mąkę miskę i umieścić ciasto w nim, przykryć, i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi się w wielkości, o 2 godziny.
Gdy ciasto wzrośnie, uderzyć go w dół. Odstawić jedną czwartą ciasta. Usypać pozostałe ciasto na posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Naciśnij pięść wielkości kulki ciasta do 6-calowych rund. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Policz liczbę przygotowanych rund ciasta i podziel zarezerwowane ciasto na tę liczbę części. Uformuj każdą część w dwie kłody w kształcie kości, każda o długości około 7 cali, szczypając się w środku, tak aby końce były szersze niż środkowe. Ustaw na blasze do pieczenia i odstaw do wyrośnięcia, aż ciasta zostaną wykonane rośnie.
Po wyrośnięciu ciasta układaj dwie kości na każdej rundzie, przecinając się w środku, tworząc poprzeczne kości.
Posmaruj ciastka ubitymi żółtkami.
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło dwie blachy do pieczenia.
Przenieś ciasto na prześcieradła i piecz przez 15 do 20 minut, aż ciasto będzie złote i sprężyste. Otwórz drzwi piekarnika i odstawić na 5 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika.
Posmaruj powierzchnię każdego z nich roztopionym masłem i posyp cukrem.
Rosca de Reyes (na Dzień Zmarłych)przygotuj ciasto i kształt w pierścień, rezerwując trochę ciasta do kości. Uformuj 5 Kości, zgodnie z opisem w przepisie, a na wierzchu pierścień z kośćmi, kandyzowanymi figami i kandyzowanymi paskami owoców.
Fragment ze świata ciast: 150 przepisów na słodkie tradycje z kultur bliskich i dalekich autorstwa Krystyny Castelli. © 2010 by Krystyna Castella. Opublikowane przez Storey Publishing. Zdjęcia © Renee Anjanette Photography, wykorzystane za zgodą Storey Publishing.