Paluszki parmezanowo-bazyliowe
Paluszki chlebowe z parmezanem i bazylią zajmują około 15 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 109 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga parmezanu, jajka, paluszków chlebowych i mleka. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Paluszki chlebowe z parmezanem, paluszki z parmezanem i paluszki z parmezanem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozwiń i oddziel paluszki chlebowe. Przekręć każdy paluszek chlebowy dwa do trzech razy; ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia.
W małej misce ubij jajko i mleko; posmaruj paluszkami chlebowymi.
Połącz ser i bazylię; posypać wierzch.
Piec w temperaturze 375° przez 10-12 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Paluszki chlebowe można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.