Pain Perdu z gotowanymi morelami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Pain Perdu z gotowanymi morelami spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 297 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantny parmezan Pain Perdu z gotowanymi jajkami i zieleniną, Pain Perdu, oraz Pain Perdu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2/3 szklanki cukru, 1/2 szklanki wody i anyż w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj likier pomarańczowy. Dusić do syropu, o 3 protokół.
Dodać morele i gotować, aż morele zmiękną, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia. Przykryć i ogrzać. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)
Mleko i jajka ubić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Dodać chleb w jednej warstwie.
Odstawić do wchłonięcia płynu, około 5 minut na stronę.
Gotować 2 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż masło zacznie się spieniać.
Dodaj 3 kromki chleba na patelni i gotować, aż złoty, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć na ciepły talerz. Powtórz z pozostałymi 2 łyżkami masła i 3 kromkami chleba.
Podziel ból perdu między 6 płyt. Łyżka ciepłych moreli i syropu, odrzucając anyż Gwiaździsty. Posypać cukrem pudrem i podawać.