Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatką fasolową i puree z czerwonych ziemniaków

Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatką fasolową i puree z czerwonych ziemniaków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatkę z fasoli i puree z czerwonych ziemniaków. Jedna porcja zawiera 1149 kalorii, 48g białka, oraz 67 g tłuszczu. Na $7.98 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Fasolką I Sosem Cytrynowym Z Szalotki, Fasolka z sosem Ravigote, oraz Pstrąg Tęczowy Z Fasolką, Kaparami, Cytryną I Brązowym Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu cytrynowego: w rondlu ubij razem skrobię kukurydzianą z wodą. Wymieszaj cukier i szczyptę soli, aż dobrze wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Dodać szalotki i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować, aż zgęstnieje, o 1 minutę. Wymieszaj miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
1
Ziemniaki umieścić w rondlu z osoloną zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ziemniaki, aż widelec idzie łatwo, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić i odstawić ziemniaki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Ziemniaki rozgnieść z masłem i śmietaną. Doprawić solą i białym pieprzem, do smaku. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Do sałatki: doprowadzić rondel osolonej zimnej wody do wrzenia. Blanszować werty fasolki, aż będą delikatne i jeszcze jasnozielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dobrze spuścić.
6
Wymieszać ocet, musztardę Dijon, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Podczas ubijania powoli skropić oliwą z oliwek. Smak i sezon, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Wrzucić fasolkę verts z vinaigrette i pozostałe składniki sałatki płaszcz dobrze. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dla cielęciny: Potłucz kotlety na cienkie, równe kawałki między 2 arkuszami plastiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
9
Mąkę umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem. Cielęcinę zanurzyć w przyprawionej mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Na rozgrzaną patelnię dodać 2 łyżki masła i 1 łyżkę oleju z pestek winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Podsmażyć cielęcinę na złoty kolor z obu stron, około 2 minut na stronę. Gotować w partiach, dodając więcej masła i oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
13
Przenieś każdy ugotowany kotlet na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Doprawić każdą sztukę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
14
Do serwowania: łyżka niektórych puree ziemniaczanego na środku talerzy, top każdy z kotletem cielęcym i ułóż część sałatki z boku cielęciny. Łyżka niewielką ilość sosu cytrynowego na każdym kawałku cielęciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników graham(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)1porcja startego parmezanumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2warzywo (np. szpinak)Musztarda DijonMusztarda Dijon2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1kufelpomidory winogronowepomidory winogronowe1porcja startego parmezanuolej z pestek winogron, plus więcej do gotowaniaolej z pestek winogron, plus więcej do gotowania454papryka habanerofasolka wierzchnia, końce przyciętefasolka wierzchnia, końce przycięte1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1cytrynowy, z pestką i sokiemcytrynowy, z pestką i sokiem6Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki nicoiseoliwki nicoise680papryka habaneroziemniaki red bliss, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałkiziemniaki red bliss, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałki1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahamniesolone masło, plus więcej do gotowanianiesolone masło, plus więcej do gotowania6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone (3/4 patyczka), pokrojone na kawałkimasło niesolone (3/4 patyczka), pokrojone na kawałki4kotlety cielęcekotlety cielęce591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm4krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn