Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatką fasolową i puree z czerwonych ziemniaków

5
4
3
2
1
Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatką fasolową i puree z czerwonych ziemniaków

Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatką fasolową i puree z czerwonych ziemniaków

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj Paillard cielęcy z sosem cytrynowym, sałatkę z fasoli i puree z czerwonych ziemniaków. Jedna porcja zawiera 1149 kalorii, 48g białka, oraz 67 g tłuszczu. Na $7.98 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Fasolką I Sosem Cytrynowym Z Szalotki, Fasolka z sosem Ravigote, oraz Pstrąg Tęczowy Z Fasolką, Kaparami, Cytryną I Brązowym Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu cytrynowego: w rondlu ubij razem skrobię kukurydzianą z wodą. Wymieszaj cukier i szczyptę soli, aż dobrze wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Dodać szalotki i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować, aż zgęstnieje, o 1 minutę. Wymieszaj miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
1
Ziemniaki umieścić w rondlu z osoloną zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ziemniaki, aż widelec idzie łatwo, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i odstawić ziemniaki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Ziemniaki rozgnieść z masłem i śmietaną. Doprawić solą i białym pieprzem, do smaku. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Do sałatki: doprowadzić rondel osolonej zimnej wody do wrzenia. Blanszować werty fasolki, aż będą delikatne i jeszcze jasnozielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dobrze spuścić.
6
Wymieszać ocet, musztardę Dijon, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Podczas ubijania powoli skropić oliwą z oliwek. Smak i sezon, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
7
Wrzucić fasolkę verts z vinaigrette i pozostałe składniki sałatki płaszcz dobrze. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Dla cielęciny: Potłucz kotlety na cienkie, równe kawałki między 2 arkuszami plastiku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
9
Mąkę umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem. Cielęcinę zanurzyć w przyprawionej mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Na rozgrzaną patelnię dodać 2 łyżki masła i 1 łyżkę oleju z pestek winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Podsmażyć cielęcinę na złoty kolor z obu stron, około 2 minut na stronę. Gotować w partiach, dodając więcej masła i oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Cienki-Cienki-
13
Przenieś każdy ugotowany kotlet na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Doprawić każdą sztukę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
14
Do serwowania: łyżka niektórych puree ziemniaczanego na środku talerzy, top każdy z kotletem cielęcym i ułóż część sałatki z boku cielęciny. Łyżka niewielką ilość sosu cytrynowego na każdym kawałku cielęciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Składniki

4trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3Spód: okruszki z herbatników graham(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)1porcja startego parmezanumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2warzywo (np. szpinak)Musztarda DijonMusztarda Dijon2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka1kufelpomidory winogronowepomidory winogronowe1porcja startego parmezanuolej z pestek winogron, plus więcej do gotowaniaolej z pestek winogron, plus więcej do gotowania454papryka habanerofasolka wierzchnia, końce przyciętefasolka wierzchnia, końce przycięte1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1cytrynowy, z pestką i sokiemcytrynowy, z pestką i sokiem6Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki nicoiseoliwki nicoise680papryka habaneroziemniaki red bliss, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałkiziemniaki red bliss, obrane i pokrojone w 1-calowe kawałki1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahamniesolone masło, plus więcej do gotowanianiesolone masło, plus więcej do gotowania6Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone (3/4 patyczka), pokrojone na kawałkimasło niesolone (3/4 patyczka), pokrojone na kawałki4kotlety cielęcekotlety cielęce591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego4trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok