Paczki z łososiem, żurawiną i kuskusem
Łosoś, żurawina i kuskus mogą być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 726 kalorii, 43g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz sos żurawinowy, liście mięty, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 83 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Paczki z łososiem, kuskusem i koperkiem, Paczki Łososiowe, oraz Paczki łososia i rukoli.
Instrukcje
Do dużej miski włożyć kuskus, żurawinę i przyprawy. Doprawić masłem i zalać 350 ml wrzącej wody. Natychmiast przykryć folią spożywczą i pozostawić na 5 minut do pary.
Usunąć folię i puch widelcem, aby poluzować ziarna kuskusu. Ostudzić, wymieszać z orzeszkami pinii i ziołami, a następnie doprawić do smaku.
Wytnij 6 kwadratów pergaminu do pieczenia około 30 x 30 cm.
Filety z łososia przyprawiamy, na środku pergaminowych kwadratów łyżkę kuskusu, następnie doprawiamy odrobiną masła. Na każdą z nich polać kawałkiem łososia, rozsypać skórką pomarańczową i skropić odrobiną soku. Złóż boki papieru, a następnie złóż końce, aby zrobić paczkę. Zawiązać sznurkiem i zabezpieczyć kokardką. Wymieszać sos żurawinowy, skórkę pomarańczową i sok, a następnie odstawić do miseczki. Paczki można schłodzić do 1 dnia. Pamiętaj, aby wyjąć je z lodówki 20 minut przed gotowaniem.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieścić paczki na blasze do pieczenia na środku piekarnika i gotować przez 15 minut, lub 20 minut, jeśli wolisz łososia dobrze zrobione. Połóż paczki na talerzach i pozwól gościom rozpakować własną kolację.
Podawać z czosnkiem i brokułami z fety oraz sosem żurawinowo-pomarańczowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.