Pachnące Perłowe Kulki Na Parze
Pachnące parzone Kulki perłowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, tofu, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kulki Perłowe, Chińskie Kulki Perłowe, oraz Chińskie kulki perłowe.
Instrukcje
Spłucz ryż w sitku pod zimną bieżącą wodą, grabiąc go palcami, aż woda będzie czysta.
Odcedzić ryż i umieścić go w zimnej wodzie do pokrycia.
Pozostawić na 1 godzinę, następnie osuszyć w durszlaku, wylać na tacę lub arkusz ciastek i rozprowadzić w równej warstwie.
Owinąć płyty tofu w ręczniki papierowe lub ręcznik bawełniany i ustawić dużą wagę, taką jak żeliwna patelnia, na górze.
Niech tofu stać na 30 minut, aby wycisnąć nadmiar wody; następnie, za pomocą widelca, rozgnieść go do gładkiej w dużej misce do mieszania.
Czarne czepki grzybów rozdrobnić ręcznie lub zmielić je w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Kasztany wodne osuszyć ręcznikami papierowymi i posiekać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodaj do puree tofu czarne grzyby, 1 szklanka marchewki, kasztany wodne,i przyprawy. Energicznie wymieszać, aby połączyć składniki.
Dodać jajko, białko i skrobię kukurydzianą i wymieszać, aż będzie gładka i lepka.
Dodaj trochę więcej skrobi kukurydzianej, jeśli mieszanina jest zbyt luźna.
Uformuj mieszaninę tofu w kulki o średnicy około 1 cala i zwiń każdą kulkę w ryżu, aby na zewnątrz była całkowicie pokryta. Wyłóż tacę do gotowania na parze papierem pergaminowym lub woskowanym i ułóż kulki pokryte ryżem na tacy. Alternatywnie, umieść kulki na aluminiowej płycie ciasta z otworami na spodzie.
Napełnij wok lub duży garnek kilkoma centymetrami wody i podgrzewaj do wrzenia. Ułóż tacę parowca lub talerz ciasta na stojaku nad wrzącą wodą, przykryj i paruj przez 20 minut. Ułożyć perłowe kulki na półmisku i posypać pozostałą startą marchewką.
Podawać z sosem sojowym do maczania. Aby podgrzać, paruj przez 5 minut, aż rurociąg się nagrzeje.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;