Pączki Z Jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać pączki jabłecznika spróbować. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 142 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Mieszanka jaj plus 1 żółtko, olej roślinny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pieczone pączki jabłkowe cynamonowe z glazurą jabłkową, Pieczone pączki jabłkowe cynamonowe z glazurą jabłkową, oraz Pączki Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia do pieczenia blachy z pergaminem. Ułóż duży talerz ręcznikami papierowymi. W papierowej torbie połącz 1 szklankę cukru i 1 łyżkę. cynamon; wstrząsnąć, aby dobrze wymieszać. Odstawić.
Doprowadzić cydr do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cydr zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
W dużej misce, ubić proszek do pieczenia, sól, 1 szklanka mąki i pozostały cukier i cynamon, aż dobrze połączone. W małej misce ubij masło, jajka, żółtko i schłodzony cydr, aż dobrze się połączą.
Dodać mieszankę cydru do mieszanki mąki; ubijać na gładką masę.
Dodaj pozostałe 2 1/2 szklanki mąki i wymieszać, aż tylko połączone. Ciasto będzie lekko lepkie. Przechowywać w lodówce 10 minut.
Wlać olej do dużego garnka i przymocować termometr cukierków z boku (termometr nie powinien dotykać dna garnka).
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie 191°, obserwując i dostosowując w razie potrzeby, aby zapobiec przegrzaniu oleju.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypany mąką blat i opuszki palców obłożyć mąką. Pat ciasto się do 1/2-cala grubości. Za pomocą foremki do pączków lub 2 okrągłe foremki do ciastek (jeden duży i jeden mały), wyciąć pączki i otwory.
Przenieść zarówno do wyłożonej blachy do pieczenia. Zbierz resztki i ponownie pat ciasta, cięcia jak najwięcej pączków, jak to możliwe.
Pracując partiami, ostrożnie wsuń pączki do gorącego oleju. Po około 1 minucie pączki unoszą się na powierzchnię i zaczynają brązowieć. W tym momencie obrócić i smażyć 1 1/2 minuty dłużej.
Przenieś do wyłożonej płyty, aby spuścić. Przed usmażeniem kolejnej porcji należy przywrócić olej do temperatury 191°. Gdy pączki ostygną przez 1 minutę, Dodaj do worka z cukrem cynamonowym i wrzuć do płaszcza.
Wyjąć na czysty talerz i podawać.