Ośmiornica w sosie pomidorowym
Ośmiornica w sosie pomidorowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, liście mięty, oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z zwęglonej ośmiornicy z sosem mandarynkowym, Grillowane przegrzebki i ośmiornica, Sałatka ziemniaczana i sos szpinakowy, oraz Kolacja: Bucatini z pikantnym sosem ośmiornicy Dla Dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ośmiornicę w dużym garnku i napełnij wystarczającą ilością lekko osolonej wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu, aż ośmiornica będzie nieprzejrzysta, około 15 minut.
Odcedzić i lekko ostudzić; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek, liście mięty, curry i mieszane przyprawy; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszaj kawałki ośmiornicy, wino, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową. Dusić przez 3 do 4 minut, aby zmiksować smaki, a następnie wymieszać pomidory, pastę pomidorową, groszek, ziemniaki, oliwki i liście laurowe. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż ziemniaki i ośmiornica będą miękkie, o 45 protokół.