Owsianka Paleo z dynią Butternut

Owsianka z dyni zwyczajnej Butternut Squash Paleo może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 3 g białka i 6 g tłuszczu . Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 3 osób. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Mieszanka dyni zwyczajnej, mleka kokosowego, orzechów włoskich i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 88% , co jest doskonałym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Owsianka z jagodami i cynamonem , Owsianka śniadaniowa i Owsianka z kurczakiem i porem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Ułóż połówki dyni w naczyniu do pieczenia, przeciętą stroną do góry; napełnij naczynie wodą do wysokości 1/4 cala.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż zmięknie, 50 do 60 minut. Ostudzić dynię.
Przełóż miąższ dyni do miski i rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, aż będzie gładki. Wymieszaj mleko kokosowe i cynamon z dynią; posyp orzechami włoskimi.