Owocowa Ropucha w dziurze z Nutellą®
Owocowa Ropucha w dziurze z Nutellą® może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 364 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Ropucha W Dziurze, Ropucha w dziurze, oraz Ropucha W Dziurze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Pokryj 8-calową (20 cm) kwadratową patelnię na ciasto w sprayu do gotowania.
Żółtka i białka oddzielić do dużych misek do mieszania. Ubij białka na średniej prędkości, aż będą spienione. Ubijaj powoli w cukrze, aż utworzą się miękkie, błyszczące szczyty.
Żółtka, mleko i wanilia ubić, aż będą dobrze połączone.
Dodaj mąkę i cynamon na raz; mieszaj, aż się połączysz. Powoli złóż połowę mieszaniny białek jaj; złóż pozostałe białka, uważając, aby nie przesadzić i stracić objętość. Połowę owoców ułożyć na przygotowanej patelni.
Rozłóż ciasto na owocach i wierzch z pozostałymi owocami.
Piec przez 25 minut lub do góry sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte.
Ostudzić na stojaku przez 5 do 8 minut. Aby podawać, łyżka ciepła na talerze i top z 1 łyżką stołową (15 ml) dollop NUTELLA®.