Owoce Morza Cannelloni
Owoce morza Cannelloni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 19g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką szczypiorek, sól, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Coconut-Zupa Z Owoców Morza (Seafood Rassa), Cannelloni, oraz Cannelloni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotka, marchew, seler, reserved Shrimp shells, i reserved muscles przegrzebek w 3 łyżki masła w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są zmiękczone i blady złoty, o 5 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 6 do 8 protokół.
Dodać wodę, owoce morza glazury (jeśli jest używany), i gałązki pietruszki i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 protokół.
Pietruszkę i przeciery, w tym muszle krewetek, należy wyrzucić w 2 partiach w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w oczyszczonym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować zasmażkę na małym ogniu, mieszając, 3 minuty.
Dodaj ciepły wywar z owoców morza na raz, ubijając i doprowadzając do wrzenia, ubijając.
Dodać 1/2 szklanki śmietany i delikatnie dusić SOS, ubijając od czasu do czasu, 10 protokół. Wymieszać sok z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Przenieś 1/2 szklanki sosu do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą do ostygnięcia do napełniania.
Pokrój jedną trzecią krewetek i jedną trzecią przegrzebków na kawałki 1/4 cala i wrzuć 1/4 łyżeczki soli. Purée Pozostałe krewetki i przegrzebki w robocie kuchennym z koniakiem, chłodzony 1/2 Puchar SOS, pozostałe 3/4 łyżeczka soli, a pozostałe 1/4 łyżeczka pieprzu.
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki śmietany i pulsować tylko do połączenia.
Przenieść mus do dużej miski i wymieszać krewetki i przegrzebki kawałki i szczypiorek.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Makaron lasagne gotować kilka na raz w dużym garnku wrzącej osolonej wody, mieszając, aby oddzielić, aż al dente, około 2 minut na świeży makaron lub około 6 minut na brak wrzenia. Delikatnie przenieś makaron szczypcami i szczelinową szpatułką do dużej miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie podnieś, wytrząsając wodę i połóż płasko na suchych ręcznikach kuchennych (nie ściereczce frotte).
Rozłóż 1/3 szklanki musu na każdym makaronem, pozostawiając 1/2-calową granicę na obu krótkich końcach. Zaczynając od krótkiego końca, luźno zwiń każdy makaron.
Rozłóż około 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia żaroodpornego i ułóż cannelloni, szew boki w dół, ciasno w 1 warstwie sosu.
Wlać pozostały sos na cannelloni i piec, pokryte folią, w środku piekarnika, aż sos bulgotanie i nadzienie jest po prostu gotowane przez, 25 do 30 protokół. (Aby sprawdzić nadzienie na doneness, włóż metalowy szpikulec do cannelloni i przytrzymaj go tam 5 sekund.
Usuń szaszłyk i dociśnij go do dolnej wargi: jeśli metal jest ciepły, zapiekanka jest gorąca przez całą drogę, a nadzienie jest gotowane.)
Usuń folię i broil cannelloni około 3 cali od ciepła, aż pojawią się brązowe plamy, 3 do 5 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną i więcej niż Gourmet (800-860-9395).
* Zapiekanka może być składana (ale nie pieczona ani pieczona) 4 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed pieczeniem.