Oszczędne Smażone Zielone Pomidory

Oszczędne Smażone Zielone Pomidory
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj oszczędne Smażone zielone pomidory. Ten przepis zawiera 3 porcje z 239 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Za 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mąkę kukurydzianą, pomidory, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 32 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pizza z zielonymi pomidorami i cukinią mój sposób na smażone zielone pomidory, Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, oraz Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieść mąkę kukurydzianą w misce; zanurz i obtocz każdy plasterek pomidora, aż będzie dokładnie pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
PomidorPomidor
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ułóż powlekane plastry pomidora obok siebie w gorącym oleju; smażyć, aż powłoka się zrumieni i będzie chrupiąca, 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Wyjmij łyżką cedzakową i przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Powtórz z pozostałymi plasterkami pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Smażony zielony pomidor w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Raventos i Blanc de la Finca Brut z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Raventos i Blanc de La Finca Brut
Wino musujące De La Finca jest wytwarzane z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, posadzonych przy użyciu systemu gobelet w 1964 roku w Vinya dels Fòssils.Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia Winnica Vinya dels Fòssils ma gleby morskie o wysokiej zawartości kopalnych. Charakteryzuje to strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o wysokiej ekspresji soli fizjologicznej. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia12
Magazyn