Ostrygi wędzone z oliwkowym smakiem
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.55 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 239 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Mieszanka bazylii, kapary, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, Ostrygi ze słodką papryką, oraz Grillowane Ostrygi Z Dodatkiem Grejpfruta I Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę; odcedzić.
Oliwki i kolejne 6 składników połączyć (przez pieprz) w małej misce.
Wyjmij stojak do grilla i odstaw na bok. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do średniej wysokości i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 30
Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Umieść patelnię na elemencie grzewczym po podgrzanej stronie grilla; dodaj wióry drzewne do patelni.
Umieść kolejną jednorazową patelnię z folii aluminiowej (Nie przekłuwać patelni) na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelni.
Umieść stojak do grilla na grillu.
Umieść ostrygi na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzanej stronie i zamknij pokrywę. Gotować przez 9 minut; ostrygi wyjąć z grilla. Top każdej ostrygi z 1 1/2 łyżeczki mieszanki oliwek; podawać natychmiast z cytryny klinów.