Ostry Calzone
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojej kolekcji, Zesty Calzone może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,84 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 540 kalorii . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką częściowo odtłuszczony ser mozzarella, spód pizzy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis wypróbowało i polubiło 15 osób. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 53% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola , Calzone i Calzone .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425°. W natłuszczonym formacie 15x10x1 cala. formę do pieczenia, włóż ciasto do formy o wymiarach 13 x 8 cali. prostokąt.
Posyp parmezanem w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Na połowie ciasta ułóż szynkę, salami, cebulę, zieloną paprykę i pomidory w odległości do 1 cala od krawędzi.
Posypać serem mozzarella. Złożyć ciasto na nadzienie; ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Piec 20-22 minut na złoty kolor.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Calzone. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina
Chianti Classico Argenina ma rubinowoczerwony kolor. Nos jest świeży i owocowy z nutami czerwonych jagód i śliwki. Na podniebieniu świeże, dość miękkie, średnio treściwe, okrągłe, dość intensywne i trwałe, z owocowym finiszem