Ostra ciecierzyca ze szpinakiem i boczkiem

Ostra ciecierzyca ze szpinakiem i boczkiem
Gorąca ciecierzyca ze szpinakiem i bekonem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 68 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 80 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko liści szpinaku, ciecierzyca, ocet winny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z sosem z gorącego boczku i pikantną pieczoną ciecierzycą, Ciecierzyca z boczkiem i szpinakiem, oraz Kolacja: makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i boczkiem.

Instrukcje

1
Pokroić boczek na kawałki i gotować na gorącej patelni nieprzywierającej z ząbkiem czosnku. Wymieszać z octem winnym i ciecierzycą. Wrzucić szpinak liści dziecka, mieszając, aż zwiędnie. Doprawić, jeśli chcesz, podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Ocet WinnyOcet Winny
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćŁatwy
Gotowe W7 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn