Ossobucco

Ossobucco
Ossobucco wymaga mniej więcej 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Ten przepis służy 6. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorowej sugocasy, cielęcej kości goleniowej, wina i masła. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Borowiki moczyć przez co najmniej 15 minut w 200 ml wrzącej wody. Nie usuwaj membrany, która trzyma cielęcinę razem, ale przycinaj oczywiście tłuste lub grudkowate kawałki. Obie strony mięsa odkurzyć przyprawioną mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
2
Rozgrzać masło i olej w bardzo dużym Ognioodporne smażyć patelni lub zapiekanka na średnim ogniu. Gdy skwierczenie ustanie, umieścić w cielęcinie i smażyć plastry przez 2-3 minuty z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełożyć mięso na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wymień patelnię na małym lub średnim ogniu i włóż marchewkę i seler. Delikatnie smażyć przez 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną, następnie podnieść ogień i wlać wino. Bąbelkuj wino wściekle przez 2 minuty, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyłowić zmiękczone borowiki z moczonej cieczy, wycisnąć nadmiar wilgoci i zachować ją. Porcini posiekać z grubsza i dodać do smażonej patelni, wraz z płynem do namaczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać sugocasę lub passatę i wywar, następnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PassataPassata
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Włożyć cielęcinę z powrotem do garnka w jednej warstwie, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień i dusić bardzo delikatnie przez 2 godziny, obracając plastry cielęciny w połowie, aż mięso będzie bardzo miękkie. Ciecz powinna zmniejszyć się do gęstego sosu, ale jeśli nadal jest cienka po 1 -1 godzinach, połowa usunąć pokrywę, aby umożliwić odparowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podawać z ziarnistym "risotto" (patrz link, po prawej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn