Osso Buco Milanese może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1173 kalorii, 60g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 10,81 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jeśli masz pietruszkę, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Szybkowar Osso Buco Milanese, Osso Buco, oraz Osso Buco.
Instrukcje
1
Na dużym płytkim talerzu doprawić mąkę solą i pieprzem. Zagrzebać golonki cielęce w mieszaninie i odcisnąć nadmiar. W dużej ciężkiej patelni lub piecu holenderskim, nad średnim płomieniem, rozgrzać olej i masło. Ogrzać trzonki ze wszystkich stron, obrócić kości po bokach, aby utrzymać szpik.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goleń Cielęcy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W razie potrzeby dodaj więcej oleju i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-
3
Usunąć rumiane golonki cielęce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń Cielęcy
4
Dodaj cebulę, seler, marchew, czosnek, liście laurowe i pietruszka na patelni i gotuj, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Podnieś ciepło do wysokiej, dodaj wino i opłucz patelnię. Powrót trzonki na patelnię, dodać bulion i pomidory, skropić oliwą z oliwek. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez około 1 1/2 godziny lub do miękkości mięsa. Mięso podlewamy kilka razy podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina Wieprzowa
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zdjąć pokrywę, nadal gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aby zmniejszyć nieco SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Dla gremolata: połączyć wszystkie składniki razem w małej misce. Przed podaniem rozlać gremolatę na osso buco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso Buco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Osso buco podawać z risotto szafranowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso Buco
Szafran
8
W rondlu przynieś bulion z kurczaka na wolnym ogniu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
9
W dużej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj olej i ryż i gotuj przez 2 minuty, mieszając, aby pokryć każde ziarno. Kiedy ryż zaczyna wydawać trzaskający dźwięk, dodaj nitki szafranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®
Cienki-
11
Dodaj 1 szklankę ciepłego bulionu z kurczaka i gotuj, mieszając, aż ryż wchłonie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Groszek Goya®
12
Dodaj pozostały bulion, 1 szklanka na raz. Nadal mieszać, pozwalając ryżowi wchłonąć każdy dodatek bulionu przed dodaniem więcej. Przetestuj ryż na doneness, powinien być al dente, ale kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®
13
Risotto wyjąć z ognia, dodać starty ser, sól i pieprz.