Orzo z fetą, pomidorami i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Orzo z fetą, pomidorami i koperkiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów koktajlowych, orzo, feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Orzo z Chardą, Fetanem i koperkiem, Smażone krewetki z Orzo, Fetanem i koperkiem, oraz Kurczak smażony w / koperek Orzo & pomidory.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać olej, pomidory, koperek, skórkę i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Odstawić co najmniej dziesięć minut
Tymczasem orzo gotujemy w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (1 1/2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), aż do al Dente
Orzo odcedzić i wymieszać z mieszaniną pomidorową.
Dodaj fetę i wrzuć ponownie.
W porcji: kalorie 272, tłuszcz całkowity 15g, tłuszcz nasycony 7g, Cholesterol 33mg, sód 617mg, węglowodany 25g, błonnik 2G, białko 9g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "