Orzo Carbonara-Styl
Styl Orzo Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 979 kalorii, 39g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka orzo, parmezan, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wiele osób robiło ten przepis, a 986 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Orzo Carbonara, Spaghetti W Stylu Rzymskim Alla Carbonara, oraz Spaghetti z kiełbasą i śmietaną w stylu carbonara (Dziękuję, Jamie Oliver!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu ustawić na średnim ogniu, dodać boczek i gotować, aż chrupiące, pięć do ośmiu minut.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach. Wyrzucić wszystkie oprócz jednej łyżki tłuszczu boczku.
Dodaj masło rondel, i niech gotować, aż zacznie brązowieć, o dwóch minutach. Wrzuć do orzo i nadal dobrze.
Wlać 4 1/2 szklanki wywaru. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować. Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż orzo jest miękkie, ale al dente i wywar został wchłonięty, o osiem minut.
Wymieszać śmietanę i mrożony groszek, dobrze wymieszać i doprowadzić do duszenia. Powrót boczek do rondla, i dodać połowę parmezanu i cały tymianek. Dobrze wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj pozostały zapas, jeśli wygląda na zbyt suchy. Wyłącz ogrzewanie.
Podawać z posypką pozostałego sera.